Hälsofrämjande aktiviteter för
VGR-anställda i hela regionen
Hälsofrämjande aktiviteter för VGR-anställda i hela regionen

Låt våren inspirera till hälsosamma och roliga aktiviteter

Nu har ljuset så sakteliga börjar komma tillbaka och dagarna känns längre. Med ljuset kommer även motivationen till att vara aktiv på olika sätt. På flera av Västra Götalandsregionens förvaltningars och bolags webbsidor kan du hitta förslag på olika aktiviteter att utföra både inomhus, utomhus och digitalt. Aktiviteterna är anpassade efter de förutsättningar som råder i samhället idag.

Göteborgs Botaniska trädgård
Ta del av den spirande våren i Göteborgs Botaniska trädgård Ta en promenad, ha picknick – det finns gott om utrymme i Botaniska.

Fysisk aktivitet i Coronatider
På Västra Götalandsregionens webbsida finns Fysisk aktivitet i Coronatider med information och förslag på många aktiviteter. Här kan du hitta träningsprogram för både utomhus- och inomhusträning.

Vandring och aktiviteter med rörelse
Du kan få förslag på vandringsleder via Västkuststiftelsen och tips på hur man kan öka sin rörelse i vardagen som till exempel rörelsebingo och tipspromenad med rörelse. Läs mer om tipsen under rubriken Verktyg på webbsidan.

Göteborgs Symfoniker
Varför inte yoga tillsammans med Göteborgs Symfoniker? Klicka in på GSOplay för att hitta Yogakonserterna. Här hittar du symfonikernas utbud av digitala konserter.

Avslappning och mindfulness
På webbsidan 1177.se kan du hitta flera aktiviteter som är kopplade till avslappning. Några exempel är:
avslappning för hela kroppen
avslappning genom andning
mindfulness-övningar
Du kan hitta fler avslappningsaktiviteter genom att söka på avslappning i sökrutan.

Turistrådet
Hos Turistrådet Västsverige kan du hitta inspiration till din nästa upplevelse som till exempel att upptäcka naturen i ditt närområde

Motionslopp
I Regionklassikern kommer flera virtuella och andra anpassade motionsloppsarrangemang att genomföras under våren. Håll dig uppdaterad om vad som händer genom att besöka www.vgrbalans.se